Servis klima uređaja, prodaja i ugradnja

UGRADNJA KLIMA UREĐAJA

 

Nestručnom ugradnjom se najčešće gubi maksimalna iskorišćenost klima uređaja , a može doći i do oštećenja .
Za dobru ugradnju su neophodni specijalizovan alat , kvalitetan materijal i stručnost . Samim tim eksplatisanost uredjaja je veća .
Mi koristimo alat i materijal renomiranih stranih i domaćih proizvođača ( Bosch , REFCO , Rothenberger , FACOM , Unior , Global , Plazma – Flex , Fischer ) , a imamo i višegodišnje iskustvo .

Osnovni postupci ugradnje :

1. Odrediti mesto spoljašnje i unutrašnje jedinice
Treba voditi računa o maksimalnom rastojanju spoljašnje i unutrašnje jedinice , kondenz crevu , položaju. Položaj spoljašnje i unutrašnje jedinice mora da omogući lak pristup radi kasnijeg održavanja .

2. Montiranje nosača (limenog profila) unutršnje jedinice na zid
Najčešće se nosač učvršćuje sa 4-6 šrafova (dimenzije zavise od podloge na koju se pričvršćuje). Obavezno voditi računa o idealno horizontalnom položaju.

3. Probijanje zida za povezivanje unutrašnje i spoljašnje jedinice
Otvor mora da bude sa blagim nagibom ka spolja . Buši se načešće burgijom 55mm ( dovoljna mera za nesmetano provlačenje cevi i kabla ) . Zbog odvoda kondenza potrebno je da unutrašnja jedinica bude višlja od spoljašnje ( ako je to moguće zbog konfiguracije terena ) i da otvor u zidu bude ispod niži od unutrašnje jedinice . Ukoliko je potrebno nastavljati cevi kroz koje prolazi freon, potrbno je da spoj ne prolazi kroz otvor u zidu. U slučaju eventualnog kvara, to omogućuje lakšu popravku.

4. Povezivanje instalacije unutrašnje i spoljašnje jedinice
Izolacija dve cevi kroz koje prolazi freon (bakarne cevi) se vrši odvojeno . Tu je kondez crevo i napojni kabl , što zajedno čini instalaciju za povezivanje unutrašnje za spoljašnju jedinicu . Spoljna jedinica može biti na višem položaju od unutrašnje jedinice, ali u tom slučaju kondez crevo ne sme “ići uz brdo” ka spolja . Učvršćivanje nosača spoljašnje jedinice za zid vršimo u ( zavisnosti od podloge ) brezonom ili šrafom . Povezivanje kabla na spoljašnu jedinicu i povezivanje cevi na sposljašnju jedinicu kontolišemo vakumiranjem instalacije . Ovim postupkom se izvlači vazduh i vlaga iz sistema da bi se potom pustio gas – freon. Takođe, ovako se proverava i kompletna instalacija, kako kasnije ne bi došlo do curenja freona.

5. Montaža filtera, uključivanje uređaja u šuko utičnicu (utičnica koja obavezno sadrži i uzemljenje) i puštanje u rad.


CENA ugradnje se kreće od 6.000 rsd u zavisnosti od modela klima uređaja i dužine trase.
Vršimo ugradnju SVIH modela split klima uređaja.
Kontakt telefon: 064 159 40 76

Pogledajte galeriju sa primerima ugradnje:

 

poČetna | ureĐaji | servis | ugradnja 064.159.40.76
© 2010 Copyright www.split-klima-uredjaji.com | Servis klima uredjaja, prodaja i ugradnja